Ръката на Буда е екзотичен плод, който притежава странна форма. Sofia24.bg

...
Ръката на Буда е екзотичен плод, който притежава странна форма. Sofia24.bg
Коментари Харесай

Този плод има странна форма, ухае на теменужки и има противоракови свойства

Ръката на Буда е другоземен плод, който има странна форма. Sofia24.bg ще ви опише за него. Той идва от Азия. Формата му припомня човешка ръка с пръсти и отттам идва и името му. Според учените, странната му форма се дължи на генетична разновидност. Ръката на Буда съдържа етерично масло и кумаринови съединения, лимонов и диосмин. Лимоненът дефинира противораковите му свойства и използването му в битката с рак на гърдата.

Ръката на Буда няма доста хранителни субстанции, само че има огромни количества витамин С, калций, желязо и диетични фибри. В към 6 грама от този плод се съдържат 1 грам въглехидрати, 0 г белтъчини и 0 г мазнини. Кората на Ръката на Буда се употребява като ароматизатор за сладкиши или за овкусяване на ориз.

Ароматът на Ръката на Буда се употребява и в парфюмерията. Цитросовият плод има аромат на теменужки. Този плод се носи като подарък в храмовете на Буда. Китайците имат вяра, че носи благополучие, дългоденствие и шанс. В Япония е желан подарък за Нова година, тъй като се счита, че носи благополучие на дома.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР